Връщане и замяна

Връщане и замяна

1. Клиентът има право да откаже получаването на заявената за покупка от него стока, без да дължи обезщетение или неустойка и без да посочва причина за отказа си.

1.1 Клиентът има право да заяви подмяна на размер или артикул, фигуриращ в първоначалната му поръчка в срок не по-дълъг от 14 дни от датата на получаване на поръчката. В този случай е необходимо да върне пратката:
– на адрес:гр. София 1756, ул. Белимел 19 Б ( склад Будобалкани ), до Мартина Костелянчик Тел. 0886025551
или
– да направи подмяна на размер или артикул, фигуриращ в първоначалната му поръчка във склада ни както е посочено по горе

2. Клиентът има право в срок от 14 дни, без да дължи обезщетение или неустойка и без да посочва причина, да върне получените артикули. Будобалкани възстановява всички суми, получени от потребителя, включително разходите за доставка.

Транспортните разходи за връщане и замяна са за сметка на клиента, освен в случаите когато:
-получената стока явно не съответства на заявената в поръчката;
-грешката е настъпила в резултат на наша вина;

2.1. Адресът за връщане на стоките е:гр. София 1756, ул. Белимел 19 Б ( склад Будобалкани ), до Мартина Костелянчик Тел. 0886025551 Връщането се допуска при следните условия:

2.1.1. Заявката за връщане на стоката е подадена писмено на посочения от Будобалкани ООД електронен адрес за кореспонденция, в срок от 14 дни, считано от датата на получаване на поръчката. Заявката трябва да съдържа: трите имена на клиента/титуляра на сметката, телефон за връзка, лична банкова сметка на клиента, на която да бъде възстановена заплатената от клиента сума за стоката.

2.1.2. Стоката е в добър търговски вид, оригинална опаковка, с оригинални етикети, придружена от оригиналните документи, издадени от Будобалкани ООД – фактура и гаранционна карта (ако е била издадена такава).

2.1.3. Когато връщането на продукт е за сметка на Будобалкани ООД това става задължително с куриерска фирма ЕКОНТ, а НЕ с произволно избран куриер от клиента.

2.2. Клиентът има право да върне получените артикули във склада на Будобалкани. Връщането на артикулите и възстановяването на сумата се допуска при спазени условия от т.2.1.2.

3. Връщане на суми

3.1. Връщане на суми, платени по банков път.
– При необходимост от връщане на платени по банков път суми по договорирани и извършени от нас услуги, това ще бъде направено от нас чрез транзакция по сметката, от която е извършено плащането след подадена заявка на нашият електронен адрес за кореспонденция.

– Ако по някаква причина връщането по сметката не е успешно, клиентът ще бъде уведомен допълнително за да предостави банкова сметка на негово име, по която да бъде възстановена сумата.

3.2. Връщане на суми, платени с наложен платеж.

3.2.1. В магазина / склада на Будобалкани
– Връщането на суми, платени с наложен платеж може да се извърши във склада/магазина на Будобалкани

3.2.2. По банкова сметка или пощенски запис.
– Връщането на платени с наложен платеж суми се извършва след подадена заявка на посочения от Будобалкани ООД електронен адрес за кореспонденция. Заявката трябва да съдържа трите имена по лична карта, лична банкова сметка на клиента, на която да бъде възстановена заплатената от клиента сума за стоката. Връщането на суми може да стане и с пощенски запис като е необходимо трите имена по лична карта, точен адрес: град, пощенски код, улица или блок.

4. Срок за възстановяване на суми платени с карта или наложен платеж.

– Съгласно разпоредбите на ЗЗП, Спорт Депо възстановява на клиента платената сума в срок до 14 календарни дни от датата, на която клиентът е упражнил правото си на връщане на стоката.
– Спорт Депо не носи отговорност при попълнени неверни данни по време на регистрация, както и във заявката за възстановяване на суми, от които може да произтече забавяне на срока за възстановяване или възникване на други неудобства за клиента.

X