Показване на 2 резултати

  • 20.00лв.

    Интерактивен наръчник по Шотокан Карате за Осмо кю – Жълт пояс. Подходящ за треньори и инструктори. Самоучител за малки и големи

  • 25.00лв.

    Специализирано издание „Основи на обучението в Шотокан карате“  Учебник който е насочен, както към практикуващи, така и към треньори, е в обем от 255 страници и има богат снимков материал от над 130 снимки, 62 таблици и 21 диаграми.

    Автор на книгата е гл.ас. д-р Радослав Пенов, който е преподавател по карате в Национална спортна академия „Васил Левски“. Той е носител на наградата „Златен пояс“ за „Най-добър треньор“ през 2019 г., която се дава от Националната асоциация на бойните спортове в България. През 2020 г. Пенов създаде електронен учебник, а книжното издание е неговото продължение.

    Съдържанието на книгата включва десет глави, сред които „Поява и развитие на карате и по-специално карате Шотокан в света и в България“, „Характеристика на карате от физиологична гледна точка“, „Основни положения в техническата подготовка и биомеханични основи“, „Обстоен биомеханичен и анатомичен анализ на всяка техника използвана при началното обучение в карате Шотокан“ и не на последно място в отделна глава „Методи и средства за развитие на физическата подготовка“.

X